Biorezonanca

BIOREZONANCA – harmonično titranje unutar živog organizma

 

Stanice unutar našeg tijela međusobno komuniciraju, razmjenjujući informacije putem frekvencija ili električnih impulsa. Svaka grupa stanica jedinstvena je i prepoznatljiva po svojim karakterističnim signalima, odnosno frekvencijskim obrascima. Za zdravlje organizma neophodna je harmonija tih mnogobrojnih frekvencija, koja omogućuje neometanu i preciznu razmjenu informacija među stanicama. Što su frekvencije usklađenije, to je naše tijelo zdravije. Kada opterećujući utjecaji naruše tu komunikaciju, posljedica su organske promjene, tj. narušeno zdravlje.

 

Biorezonanca stvara sklad svih funkcija unutar jednog organizma – harmoniju.

 

ZAŠTO BIOREZONANCA

Dugi niz godina radim na području embriologije i humane reprodukcije i najlakše mi je krenuti od svog neposrednog profesionalnog iskustva.

Razmišljala sam kako vam približiti biorezonancu, a pritom ne koristiti tehnologiju  kvantne fizike i medicine  u kojoj  se lako, ne samo izgubiti, nego i uplašiti, a to je zadnje što bi se moglo povezati s biorezonancom. Dioba oplođene jajne stanice  najprirodniji i je najljepši prizor za jednog embriologa, i  ne može Vas ostaviti ravnodušnim niti nakon što ju godinama svakodnevno promatrate pod mikroskopom. Uvijek iznova fascinira i nadahnjuje.

U njoj su pohranjene sve informacije o budućem čovjeku sa svim njegovim stanicama, tkivima i organima.

Ona je ta koja nas definira, čini biološki onime što jesmo – neponovljivom jedinkom!

 

Svi mi smo započeli svoj put od upravo te, jedne jedine – oplođene jajne stanice!

 

Dakle, govorimo o energiji na razini jedne jedine stanice. Energiji koja je impresivna, a rijetko (ili nikad) ne razmišljamo o njoj. Sad već možete zamisliti svoje tijelo kao energetsko tijelo u kojem svaka od milijuna stanica od kojih smo sačinjeni zrači svojom energijom karakteristične individualne valne duljine i frekvencije.

Što su frekvencije usklađenije, to je naše tijelo zdravije i više nalikuje nekoj dobro uglazbljenoj simfoniji.

Ovakvo razmišljanje pomaže da prestanemo promatrati svaki organski sustav zasebno, i počnemo na organizam gledati kao na cjelinu u kojoj sve stanice, tkiva i organi, kojemu god organskom sustavu pripadali, funkcioniraju u skladu s principom biorezonance.
Upravo zbog tog principa «usklađenog frekvencijskog funkcioniranja», metoda biorezonance ima tako široku primjenu.

 

BIOREZONANTNA METODA

Biorezonantna terapija je nježna, neinvazivna i  potpuno sigurna metoda kojom se stanice organizma dovode u prirodnu ravnotežu.

Princip biorezonance temelji se na činjenici da sve što djeluje izvana ili se unosi u organizam, prenosi određene informacije i može narušiti komunikaciju unutar stanica ili opteretiti ljudski organizam.

Već samim unošenjem hrane i njenih kemijskih dodataka, vode za piće ili lijekova u organizam, moguće je izazvati poremećaj bioravnoteže. Danas je u svakodnevnom životu gotovo nemoguće izbjeći takve utjecaje.

Metoda biorezonance igra ulogu “otkrivača” i “popravljača” frekvencijskih područja tijela. Na taj način neutraliziraju se štetni i nepovoljni utjecaji, a pospješuju metabolički procesi koji jačaju obrambene funkcije organizma.

Biorezonantnoj terapiji cilj je otkriti područja frekvencije koja dovode do poremećaja i ponovno ih dovesti u ravnotežu koja je preduvjet ozdravljenju i vitalnosti.

Primjerice, biorezonantnom metodom moguće je neutralizirati patogene faktore (gljivice, bakterije, alergene i sl.), koji se na taj način poništavaju. Biorezonanca je samo jedna od mnogih metoda koje se koriste elektromagnetskim informacijama u svrhu dijagnostike ili terapije.

Ovdje su navedene neke od najpoznatijih:

  • Fizikalna terapija – predstavlja primjenu raznih oblika fizičke energije (magnetne, električne, svjetlosne, toplinske…) u svrhu prevencije, liječenja i funkcionalnog osposobljavanja oboljelih i povrijeđenih;
  • Magnetska rezonanca (MR) – prikazuje slojeve tijela;
  • Elektrokardiogram (EKG) – prikazuje električnu aktivnost srca;
  • Elektroencefalograf (EEG) – prikazuje električnu aktivnost mozga.

 

BICOM 2000 (Regumed)

Bicom 2000 je aparat koji se koristi u svrhu biorezonantne dijagnostike i terapije. Informacije o pacijentu dobivaju se uz pomoć neke od brojnih elektroda. To su informacije koje, u obliku elektromagnetskih signala, emitiraju naše tjelesne stanice, a aparat ih detektira i prikuplja. Biorezonantni aparat ima mogućnost filtriranja signala , tj. razdvajanja fizioloških (harmonijskih) i patogenih ( neharmonijskih) frekvencijskih obrazaca. Ta je mogućnost dijagnostička osnova ove metode i obuhvaća organizam u cijelosti.

Terapijski dio aparata odnosi se na jačanje fizioloških signala i invertiranje patoloških. Ti se signali vraćaju se u organizam putem modulacijske elektrode na koju je pacijent naslonjen tijekom terapije.

 

MALO POVIJESTI

Iako je pionir primjene frekvencija u svrhu liječenja Dr. Rife rođen davne 1888. godine, povijesna prekretnica za biorezonancu dogodila se 70-tih godina prošlog stoljeća.

1970. godine dr.Franz Morell i ing. Erich Rasche konstruirali su u Njemačkoj prvi uređaj za biorezonancu.

Dr. Morell podijelio je elektromagnetske signale ljudskog tijela na zdrave (fiziološke) i patološke. Kod zdravih ljudi fiziološke vibracije organa su ujednačene, a patološke vibracije su one koje remete komunikaciju među stanicama.

Bicom uređaj nastao je 1987. godine na Institutu Regumed u Munchenu. Danas, osim u Njemačkoj, gdje ih ima preko 8.000, Bicom uređaji koriste se u cijeloj Europi, Americi i Kanadi, a posebno u Kini gdje se koriste u dječjim bolnicama.

 

Pročitajte više o povijesti razvoja ove metode…
http://rense.com/general31/rife.htm